Pripremi se: EU tjedan mladih

U tijeku su pripreme za Europski tjedan mladih. Za sada u Hrvatskoj ima 12 registriranih događaja.

Središnja tema Europskog tjedna mladih je “Demokracija i ja”. Sve organizacije koje žele prijaviti svoj događaj, još uvijek to stignu učiniti, putem Europskog portala za mlade. Aktivnosti trebaju mlade potaknuti na sudjelovanje u zajednici te u demokratskim procesima i donošenju odluka.

Documenta – centar za suočavanje s prošlošću organizira “otkrivanje” Zagreba. Sudionici će fotografirati i razgovarati s građanima. Otkrivat će kako su se zagrebački trgovi mijenjali kroz vrijeme i na koji način su te promjene utjecale na uspostavljanje demokratskih institucija. U “otkrivanju” Zagreba mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 24 godine, koji će ove godine prvi put izaći na europske izbore. “On the Traces of Democracy: Zagreb city rally” održat će se u petak (3. svibnja) u Kući Europe (Ulica Augusta Cesarca 4). Natjecanje počinje u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 14 sati. Prijavi se putem poveznice.

Podsjetimo, Europski tjedan mladih organizira Europska komisija, a aktivnosti u Hrvatskoj koordiniraju Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Eurodesk Hrvatska. Europski tjedan mladih održava se od 29. travnja do 5. svibnja, a aktivnosti koje te zanimaju možeš pronaći OVDJE.

Post Author: Dubravko Šopar